Boho style tips voor je trendy meubels in boho stijl

Ciao woon- en inrichtingsregels en hallo creatief alles-mag-thuis! Met Bohostyle living bestaat er niet zoiets als “dat gaat niet samen”. Omdat alleen de imperfecte look jouw onconventionele leven perfect maakt! U kunt stoom afblazen met uw woonideeën en inrichtingsplannen en hoeft zich geen zorgen te maken over het kopen van meubels uit dezelfde serie. Want veel belangrijker dan welke accessoires bij elkaar horen, is wat echt bij jou past!

Vooral vrije geesten houden van de andere look en de belichaming van nonchalance in de hippiestijl. Maar waar komt de boho-look vandaan en wat onderscheidt hem? We laten je zien hoe je coole hippie chic in huis haalt!

Waar staat boho voor?

Boho is een afkorting voor “Bohème” of “Bohemian”. De term is gebaseerd op een maatschappijkritische opstand tegen de stijve en saaie bourgeoisie. Het doel van de beweging in die tijd was niet alleen om de burgerlijke mens te ergeren, maar ook om een ​​gelukkige levensstijl te leiden, te doen waar je zin in hebt en niet te buigen voor de norm. Vooral kunstenaars, filosofen en dichters maakten deel uit van deze rebellie en zorgden zo voor creatieve vrijheid.

Waar komt de boho stijl vandaan?

In feite is de boho stijl niet alleen recentelijk in de mode. Oorspronkelijk komt de look zelfs uit de 15e eeuw en is gevormd door de Roma uit Bohemen. Deze reden in kleurrijke koetsen door het land en belichaamden een onbezorgd leven.

Sinds de jaren 60 en 70 werd de boho stijl herontdekt door de Bohémiens en werd het kort “Hippie Chic” genoemd. Dus er waren toen niet alleen wilde kleding, maar ook kleurrijke inrichtingsstijlen in de coolste gedeelde appartementen. In de jaren 90 vond de boho stijl voor het appartement echter alleen de populaire look die we tegenwoordig kennen.

Tegenwoordig is de boho stijl voor je appartement nog steeds kleurrijk en onconventioneel, maar natuurlijk ook wat moderner.

Zijn er kenmerken van hippiemeubilair?

Als er één meubelstijl is die niet meer kan verschillen, dan is het wel de boho look. Want met je meubelen in de bohemien stijl ben je helemaal vrij en kun je alles combineren wat je wilt. Daarom zijn er niet DE typische kenmerken voor hippiemeubilair of DE ultieme boho stijlbeschrijving. Je kunt alles door elkaar mixen – of het nu retro, vintage, countryhouse, Scandinavisch of zelfs de moderne look is. Het belangrijkste is dat de look je een ontspannen en vrolijke stemming geeft. Je krijgt meestal een speciale boho flair als je individuele stukken klaarmaakt. Over het algemeen is de Boho style echter meer nuchter en geeft daarom de voorkeur aan kleine, minimalistische meubels en accessoires dan echt pompeuze, omvangrijke meubels en decoraties.

Boho stijl voor thuis – tips en trucs

Ben je een vrije geest en wil je de boho stijl in je appartement brengen? Ook al zijn er geen regels per se bij deze woontrend, toch laten we je enkele tips en tricks zien voor de meest stijlvolle boho chic in huis.

1. Decoratie in boho look

Je hippiekamer krijgt pas zijn bijzondere charme als er veel verschillende accessoires bij elkaar komen. Elke decoratie vertelt een ander verhaal en zorgt voor een geweldige sfeer. Invloeden uit vreemde culturen, verschillende kleuren en stijlmixen kunnen ook samenkomen in één ruimte. U hoeft zich niet te beperken tot slechts een of twee decoratieve accessoires, u kunt alles op een heel kleurrijke manier samenvoegen – precies zoals u het het leukst vindt. En maak je geen zorgen: de persoonlijke touch zorgt er niet voor dat de kamer er te druk uitziet.

Musthaves op het gebied van boho decoratie zijn afbeeldingen met dierenmotieven, kaarsen, kleurrijke kussens, vloerkleden met franjes, knusse dekens en beddengoed in vrolijke patronen. Of het nu gaat om batik, patchwork stijl, etnische of oosterse patronen – met deze accessoires bent u helemaal in de trend. U kunt het beste kiezen voor natuurlijke materialen zoals hout, rotan of linnen.

2. De beste boho kleuren

Kleurrijke boho meubelen zijn een echte eyecatcher. Maar welke kleuren zijn het beste? Omdat de boho stijl voor je huis eerder afhankelijk is van natuurlijke materialen, zijn aardetinten gemaakt voor de hippie-charme. Je kunt de beste combinatie creëren met natuurlijke nuances en meer opvallende, vrolijke kleuren. Meng dus aardse kaki-, beige-, bouw- of olijftinten met kleuren als violet, turkooisblauw, zonnebloem geel, bordeauxrood of palmgroen.

3. Een mix van stijlen voor je boho stijl

Net zo onbegrensd als jij bent met de verscheidenheid aan decoraties in de bohemien stijl, kun je stoom afblazen met de verschillende stijlcombinaties van de meubelen. Of het nu retro is gecombineerd met vintage, modern met Scandinavische chic, landhuis met een beetje industrieel – er zijn geen grenzen aan uw creativiteit. Veel verschillende lampen in je hippiekamer geven je koel licht en hebben een nog koeler effect op je humeur. Maar let op: met meer dan drie verschillende stijlen in een kamer, worden velen snel moe van hun boho meubels.

Onze bohemien chic tip: vintage meubelen uit verschillende tijdperken geven je niet alleen een unieke look, maar zorgen ook voor een bijzonder mooie charme. De gebruikte look is hier absoluut wenselijk en trekt ieders aandacht!

4. Flower power voor je hippie-appartement

Bloemmotieven zijn natuurlijk vooral populair bij de Boho style. Of het nu gaat om beddengoed of muurfoto’s met bloemenprint – ze passen allemaal perfect in je hippie-appartement. Maar om echte flowerpower te spuiten, heeft een appartement in boho stijl een mooi, kleurrijk boeket nodig – bij voorkeur vers geplukt.

5. Boho stijl materialen

Hetzelfde geldt voor de Boho Style materialen: in principe mag alles. Er is geen goed of fout, je kunt alles door elkaar mengen. Maar het belangrijkste is dat je natuurlijke materialen gebruikt. Of het nu bont, leer, hout, beton of rotan is – met deze materialen kun je een dromerig appartement in hippiestijl creëren.

6. Laat het groen zijn!

Kamerplanten, kamerplanten en nog meer kamerplanten – als je appartement echt mooi groen is, krijg je een geweldige sfeer dicht bij de natuur. Ook hier kunt u uw pracht aan planten in felle kleuren samenbrengen. Wat dacht je van cactussen of vetplanten? Verspreid uw planten over uw kamer en niet alleen in individuele hoeken!

7. Macramé in boho chic stijl

Macramé is een bijzondere oosterse knooptechniek waarmee textiel en decoratieve accessoires worden gemaakt. Bijvoorbeeld wandtapijten, hangstoelen of plantenbakken. Macramé decoratie is een geweldig hoogtepunt voor elk hippie-appartement.

8. Zacht licht in Boho style

Subtiele, warme verlichting past perfect bij de Boho style. Deze kunt u maken met behulp van verschillende lichtbronnen zoals ledstrips, tafellampen, vloerlampen of wandlampen maar ook veel kaarsen. Bijzonder stijlvol zijn lampen die door hun design een prachtig lichtspel oproepen. LED-kaarsen van echte was, die er bedrieglijk echt uitzien door hun flikkerende licht, zijn niet alleen mooi, maar geven je ook jarenlang dromerige boho verlichting.

9. Effecten van kristallen en mineralen

Wil je een grote spirituele flair bij je laten komen? Dan zijn stenen, kristallen en mineralen de perfecte decoratie in boho-stijl. Of het nu gaat om eenvoudige kristallen of kleine stenen fonteinen, misschien zelfs met een Boeddha-figuur – u zult zien dat er een spirituele sfeer in uw appartement hangt.

Tranda Meubelen
Logo