De boho chique woonstijl

De Boho stijl staat voor onconventioneel wonen met een imperfecte uitstraling die oogverblindend en natuurlijk tegelijk is. Wat vroeger door sommigen minachtend hippie chic werd genoemd, heeft sinds de jaren negentig een snelle toename van de populariteit van meubelen gezien. Hier kun je ontdekken wat er achter de Boho stijl van leven zit en hoe je deze vakkundig kunt implementeren.

Dit is wat boho chic maakt

De term Boho staat als een afkorting voor “Bohème” of “Bohemian” en is gebaseerd op de intellectuele opstand tegen de starre bourgeoisie.
Het gebeurde al in de 19e eeuw en midden in de beweging waren er kunstenaars, filosofen en dichters die de zogenaamde Bohème vormden. Het doel hiervan was om een ​​vreugdevolle levensstijl te leiden, waartoe ook de manier van leven behoorde. Huizen op het platteland, gedeelde appartementen in kunstenaarsateliers en een wilde en kleurrijke mix van meubels spraken precies de taal van de Bohemians. Ze lieten zich inspireren door de Boheemse zigeuners, die in kleurrijke koetsen door het land reisden en menig burgerlijke mensen ergerden. Dit verklaart de naam Bohemian, wat “onconventioneel” en tegelijkertijd “Bohemian” betekent.

De hippies van de jaren ’60 en ’70 namen de boho stijl over, omdat dit precies overeenkwam met hun ideeën over een vrije manier van leven die zich ver weg van elke conventie afspeelde. Dit is de reden waarom de stijl soms ook hippie chic werd genoemd – totdat het ongeveer twee decennia geleden door sommige kunstenaars werd herontdekt en gepopulariseerd.

Dus als je een vrije geest bent die houdt van een ongedwongen en andere stijl van leven, dan is boho chic misschien iets voor jou.

De boho stijl leeft van decoratie en huishoudtextiel

Veel decoratie en gezellig, kleurrijk huishoudtextiel horen net zo goed bij de Boho stijl als de invloed van vreemde culturen. Zachte kussens, vloerkleden met franjes en knusse dekens in mooie kleuren zijn een absolute must. Als vloerkleed is bijvoorbeeld een Perzisch met oosterse patronen erg populair en past echt bij de Boho inrichtingsstijl. Over het algemeen zijn folkloristische elementen en etnische patronen gewoon “bohemian achtig”, net als huishoudtextiel gemaakt van patchwork of batik.

De geprefereerde basiskleuren zijn aardse tinten – zoals bruin, beige, olijf of kaki – die dan worden aangevuld met vrolijke kleuren – zoals violet, bordeauxrood, zonnebloemgeel of turkooisblauw. Deze moeten echter niet te donker worden gekozen. Ook al klinkt het allemaal heel bont: de Boho Style wil graag een harmonieus totaalbeeld hebben. Wees daarom een ​​beetje terughoudend bij het kiezen van de kleur van uw decoratie-ideeën en meng maximaal vier contrasterende kleuren binnen één gebied.

Bij het decoreren met accessoires zijn er veel afbeeldingen van dieren, waarvan sommige verondersteld worden een bepaalde betekenis te associëren. De olifant is bijvoorbeeld een symbool van positieve energie en loyaliteit – of vogels zijn de belichaming van vrijheid. Houten figuren of pluche dierenvoorstellingen zijn daarom een ​​passend decoratie-idee.

Meubels in bohemien stijl

Als het gaat om het kiezen van meubels in bohemian stijl, ben je vrij vrij, want mixen van stijlen zijn toegestaan ​​en zelfs gewenst. Het effect moet altijd sensueel, weelderig en toch licht zijn.
U kunt vol vertrouwen vertrouwen op de retro look of de vintage stijl van vervlogen tijden en ook stoom afblazen bij het voorbereiden van individuele stukken.
De Boho-stijl van leven is echter eclectisch (in elkaar gezet) en heeft de neiging om gebruik te maken van kleine meubels en individuele stukken, wat je op zijn beurt meer vrijheid geeft bij het opzetten. Een enorm wandmeubel is daarom uitermate ongeschikt als boho element.
Bovendien moet u afzien van meubels die te rechtlijnig zijn en in plaats daarvan zachte, vloeiende vormen gebruiken.

Voor de slaapkamer kan dit een ladekast van de rommelmarkt zijn, die je beschildert en decoreert met mooie ornamenten. Een grote divan in de woonkamer biedt ruimte voor je kussens en gezellige discussies, typisch voor bohemiens. Een rotan bank is een ander populair meubelstuk. Een kleine ronde poef gemaakt van leer en met gouden versieringen ondersteunt een harmonieuze symbiose in je woonkamer in de boho stijl.

XXL sprei Mandala Amba rood tweepersoonsbed sprei | decoratief wandtapijt boho-stijl MA7306

29,95
Laatste update was op: september 13, 2022 8:56 pm

Katoen | 240 x 220 cm

Set van 2 bijzettafels van Bamboe en hennep Ibiza Boho stijl - Naturel

67,00
Laatste update was op: september 13, 2022 8:56 pm

Rotan | 38 x 38 x 38 cm

Jute vloerkleed Esha | Tapijtloper in boho-stijl van 100% natuurlijke vezel jute & katoen, handgevlochten

39,95
Laatste update was op: september 13, 2022 8:56 pm

Jute | 110 x 60 cm (lxb)

Ronde muursticker Boho Ornate - WallCatcher| 60 cm behangsticker wandcirkel | Muurcirkel Boho stijl

46,00
Laatste update was op: september 13, 2022 8:56 pm

60 x 60 cm (LxB) | Materiaal: PVC

Grote Wandklok Boho Stijl 72 cm

235,00
Laatste update was op: september 13, 2022 8:56 pm

72 x 72 cm (lxbxh) | Kunststof

Muurstickers - Zwart-wit patroon met bladeren en bloemen in boho stijl - 40x60 cm - Plakfolie

18,95
Laatste update was op: september 13, 2022 8:56 pm

60 x 40 cm (LxB) | Materiaal: PVC

Tranda Meubelen
Logo