Deens meubilair De ultieme inrichtingsgids voor Deens designmeubilair

Als je naar het World Happiness Report kijkt, telt Denemarken elk jaar tot de meest leefbare en gelukkigste landen ter wereld. Ondanks harde en donkere winters en vaak regenachtige zomers, bederft het noorderlicht je humeur niet. Waarom ook? Als je zo’n gezellig en knus huis hebt, laat je je humeur niet vertroebelen door donker of slecht weer. Maar hoe doen de Denen het precies? Helpen Deense meubels om een ​​comfortabelere sfeer te creëren? En waar moet je op letten in een Deens etablissement?

Inrichting met Deense meubelen – waarom?

De Deense inrichting is een klasse apart. Het is nu een van de meest populaire inrichtingsstijlen in Nederland. Ben je op zoek naar die extra dosis feel-good sfeer en dat beetje comfort? Dan bent u bij Deense meubelen aan het juiste adres. Met functie en comfort voor een gezellige woonsfeer, zijn de Denen zeer stijlvol in hun inrichting. De Deense meubels worden gekenmerkt door eenvoudige kleuren, heldere vormen en een voorliefde voor milieubewustzijn. Dus waarom zou u voor de Deense faciliteit kiezen? Het behoeft geen betoog dat een comfortabeler en relaxter huis ook de chaos in je hoofd bedwingt!

Deens meubilair kinderkamer

Ook in een kinderkamer kunnen Deense meubelen prachtig staan. Kinderen zijn dol op het gezellige en knusse. Een loungeruimte met veel kussens en dekens is de perfecte speeltuin voor de kleintjes. Kinderen hebben meestal geen hoogglans of marmer nodig, natuurlijk massief houten meubelen met duidelijke lijnen en vormen, misschien ook afgeronde hoeken, gecombineerd met vrolijke kleuren is precies het juiste voor de Deense kinderkamer! Zorg er bij het opzetten, ondanks de speeltuin, voor dat er rustige delen van de kamer zijn zodat de kinderen kunnen ontspannen.

Scandinavische gastvrijheid en Deens eetkamermeubilair

Denen behoren tot de meest gastvrije mensen in Europa en nodigen graag familie en vrienden uit voor een etentje. Gastvrijheid is in heel Scandinavië erg belangrijk. Daarom mogen de juiste eetkamermeubels niet ontbreken in uw interieur. Dat betekent: genoeg zitplaatsen! Een bankstel van massief hout, een grote bank met kleurrijke kussens of gewoon dekens en zitkussens om het jezelf gemakkelijk te maken op de grond. Het belangrijkste is dat elk van uw gasten een comfortabele plek vindt om te zitten en te ontspannen. Een houten eettafel die je gemakkelijk kunt uitschuiven en vergroten voor het geval het gezelschap thuis plots wat groter blijkt te zijn, staat bijzonder goed in je Deense eethoek.

Deense garderobemeubels

Denen zijn sociale en altijd vriendelijke mensen. Op elke hoek is een vriendelijke “tak” te horen en ze nodigen graag familie en vrienden bij hen thuis uit. De gang is het eerste gebied dat vrienden en familie in uw Deense huis zien. Uw gasten moeten zich direct thuis kunnen voelen, dus een garderobe is verplicht. Jassen, sjaals en dergelijke moeten probleemloos kunnen worden opgeborgen, schoenen moeten worden neergelegd. Als je een bijzonder goede indruk wilt maken voor je knusse huis, heb je knusse pantoffels klaarliggen voor je gasten. Natuurlijke garderobes zijn hier populair. Je kunt hier massief houten meubels gebruiken of, voor een hoogtepunt in de gang, een onbewerkte boomstam uitrusten met kapstokken en deze gebruiken als garderobe. De liefde voor de natuur kan opvallen in het Deense binnenland!

Deense meubels in de woonkamer

De gastvrijheid gaat natuurlijk door in de huiskamer. Na het eten gaan de meeste Denen met hun gasten op de bank zitten. Dit hoeft niet veel functionaliteiten te vervullen, maar vooral bijzonder handig te zijn. Er wordt veel nadruk gelegd op comfort. Een kleine, gezellige bank voor twee of een grote woonkamer met veel dekens en kussens voor veel gasten. Pas de bank eenvoudig aan uw wensen aan! Een salontafel of een bijzettafel mag ook niet ontbreken, zodat je je handen vrij hebt voor een feestje of gezelschapsspel met vrienden.

Werken in de Deense inrichtingsstijl

De studeerkamer kan ook prachtig in Deense stijl worden ingericht. Deense thuiskantoren zijn vaak minimalistisch ingericht. Hiervoor heeft u een recht bureau nodig in de maat van uw keuze, wij raden u aan om voor het houten werkblad te kiezen en de poten in een mooie wittint te houden of ze geheel op hout te plaatsen. We zouden niet beknibbelen op de bureaustoel. Voor de Deense stijl is een eenvoudige, kleine stoel aan te raden, maar deze zijn niet geschikt om mee te werken. Vertrouw in plaats daarvan op een ergonomische draaistoel die u naar behoefte in hoogte kunt verstellen. Denen zijn een erg georganiseerd en ordelijk stel, dus je werkplek zou er zo uit moeten zien. Daarom heeft u voldoende opslagruimte, mappen en opslagruimte nodig om uw kantoor chaosvrij te houden. Wil je de papierindustrie duurzamer maken, typ dan gewoon online notities op je laptop, tablet of smartphone!

Deense accessoires

De accessoires in je Deense interieur bevatten alles wat bijdraagt ​​aan een gezellige sfeer. Dit zijn meestal kussens, dekens en het een of het ander mooi tapijt op de lange vloer. Ook kandelaars en theelichthouders met mooie geurkaarsen dragen bij aan de sfeer. Zorg er echter voor dat de decoratie ook minimalistisch blijft. Te veel decoratie zorgt voor hectiek en chaos en dat is precies waar de Denen van af willen zien bij het opzetten van hun meubels!

Deens licht

Noordse winters zijn bijzonder lang en donker. Daarom is goed licht een belangrijk onderdeel van een gezellig huis voor de Denen. Hoe meer ramen een kamer heeft, hoe beter. Daarnaast zorgen veel indirecte lichtbronnen en kaarsen voor een gezellige sfeer in de donkere maanden. Of het nu gaat om kerstverlichting, wandlampen, stijlvolle hanglampen of echte was LED-kaarsen – ze zorgen allemaal voor een bijzonder hoge feel-good-factor.

Wist je trouwens dat onze Noordse vrienden tot twee tot drie keer zoveel kaarsen per jaar gebruiken als wij Nederlanders? Dat is de reden waarom LED-kaarsen van echte was zeer efficiënt zijn, omdat ze niet alleen bijzonder duurzaam zijn, maar er ook bedrieglijk echt uitzien.

Materialen voor Deens meubilair

Denen hebben een speciale band met de natuur. Tussen diepblauwe meren, weelderige groene weiden en dichte sparrenbossen stoort niets onze Noordse vrienden. Daarom moeten Deense meubelen met natuurlijke materialen precies deze rust uitstralen. Of het nu gaat om teruggewonnen hout, sparren, grenen of berken, leer, katoen, accessoires van beton of glas – het zijn allemaal typische Scandinavische materialen. Zelfs de vloer van een Deens appartement bestaat zelden uit koude tegels – parket, vloerdelen, laminaat of vloerbedekking belichaamt de huiselijke, Deense sfeer.

Scandinavische kleuren

De Zweden, Denen enz. gebruiken ook lichte en natuurlijke tinten als het om kleuren gaat. Hoe minder ramen je kamer heeft, hoe meer wit je moet gebruiken in je Deense meubels en ook in je muurverf. Anders zijn ook lichtgrijze en crèmekleurige tinten bijzonder populair en stralen ze veel flair uit. U hoeft zich op deze manier ook geen zorgen te maken dat uw huis er steriel uitziet. Varieer eenvoudig met verschillende tinten wit en crème en breng een paar geïsoleerde kleuraccenten in uw vier muren. Bijvoorbeeld op je bank, je bed, je kussens, dekens, vazen ​​of muurschilderingen.

Duidelijke lijnen en vormen

De Denen staan ​​erom bekend dat ze niet veel nodig hebben om gelukkig te zijn. Geometrische lampen zijn tevreden met de simpele dingen – bijna geheel volgens het principe: minimalistisch wonen met maximaal geluk. Daarom heb je voor een Deens interieur geen pompeuze objecten met een uitgebreid ontwerp en veel toeters en bellen nodig. Besteed aandacht aan liefdevolle details, duidelijke lijnen en geometrische vormen in uw Deense decoratie. Je lampen, tapijten, kussens, dekens en muurschilderingen kunnen bijvoorbeeld worden versierd met stoere diamanten. Ook op uw vazen ​​zijn duidelijke vormen te zien. Met extravagante stijlen haal je geweldige eye-catchers in huis zonder veel commotie te veroorzaken.

Tranda Meubelen
Logo