Keuzes voor meubelbekleding voor katten- en hondenbezitters

Als u een liefhebbende eigenaar bent van een kat of hond, weet u dat niet alleen uw gewaardeerde bank, maar ook het grootste deel van uw interieur, de dupe is van uw geliefde huisdier. Want zelfs als uw huisdier niet probeert je bekleding te vernietigen, kan het simpele klimmen, zitten of lopen een hoge schoonmaakrekening rechtvaardigen. Dit is hoe en waarom het moeilijk wordt om de beste bekleding voor je bank te kiezen.

Gelukkig zijn er een aantal stevige stoffen die bestand zijn tegen een paar klauwsporen, voorkomen dat dierenharen blijven kleven en vuilvlekken en vlekken weerstaan ​​​​door het incidentele ongeluk van een kat of hond op de bank.

Algemene aanbevelingen

Terwijl u uw huisdier traint om zich te gedragen (en niet om op de bank te springen of eraan te krabben), zijn huisdiervriendelijke meubelstoffen de beste verdediging tegen meubelslijtage. Kies een stof met een strak weefsel en een stof die vrij is van ingewikkelde texturen.

Blijf uit de buurt van lichte kleuren – zelfs als je een braaf en goed opgeleid huisdier hebt – en kies in plaats daarvan antracietgrijze, bruine of camelkleurige banken die de vacht verbergen en passen in de kleurenschema’s van de meeste kamers. Kies een stof die is gemaakt voor intensief gebruik en overweeg vlekbestendige stof of stoffen die bedoeld zijn voor binnen- en buitengebruik.

Leer

Zonder twijfel is leer een van de beste bank overtrekken voor eigenaren van gezelschapsdieren. In feite verbetert dit duurzame natuurlijke materiaal zelfs met de leeftijd en bij intensief gebruik. Leer is gemakkelijk te onderhouden, is er in vele kleuren en is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Maar bovenal is leer bestand tegen huisdieren.

Vuil en water kunnen gemakkelijk worden verwijderd en haren van huisdieren zijn er meteen af ​​te vegen en blijven niet aan het gladde leeroppervlak plakken. Het is mogelijk dat uw kat gaten in uw leren bank prikt als hij deze als krabpaal gebruikt, maar algemene krassen versterken de verweerde look en feel van het middelpunt van uw woonkamer. De meeste leren banken kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met schuimend water, maar voor ernstige vlekken moet u een professional bellen.

Microvezel

Microfiber, een synthetische stof, biedt een andere geweldige keuze voor eigenaren van gezelschapsdieren. Het lijkt een beetje op suède, is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden en draagt ​​goed. Microvezel is betaalbaarder dan leer en is verkrijgbaar in vele kleuren voor de meeste interieursmaken. Omdat er geen lussen in de stof zitten, is microvezel vrijwel bestand tegen klauwsporen, omdat de klauwen niet aan het weefsel blijven haken. Dierenhaar blijft praktisch onopgemerkt, wat geweldig is als uw huisdier een langharig ras is.

Vlekken zijn gemakkelijk van microvezelbanken te verwijderen – dep het ongeluk gewoon af met een schone handdoek en maak het af met een beetje water en zeep. Maar controleer eerst de instructies van de fabrikant.

Het beste van microvezel is de textuur die het weergeeft met een simpele borstel van de hand. Borstel het op één manier voor een lichtere tint en als er een vlek optreedt, kan een donkerdere tint worden bereikt door uw hand in de tegenovergestelde richting over de stof te laten gaan.

Andere Overwegingen

Voor eigenaren van gezelschapsdieren kan een stof met een patroon beter zijn dan een effen kleur, omdat haren en vlekken van huisdieren minder zichtbaar worden. En honden eigenaren moeten een geschikte katoenen plaid kopen die de hele bank bedekt (ongeacht welke stof je kiest). Trek het er vervolgens af om de bank eronder weer te geven, zodra uw pup volwassen is geworden.

Wat te vermijden: blijf uit de buurt van stof die grof is, deze stof is leuk voor katten om te krabben. Ook breekbare stoffen, zoals zijde, wol of linnen, moeten helemaal worden vermeden of alleen worden gebruikt waar uw huisdier niet is toegestaan.

Tranda Meubelen
Logo