Kies je voor een leren of stoffen bank?

Er zijn veel vragen over het kiezen van een bank? Hoekbank of meer klassieke bank? Ombouwbank of niet? Welke kleur te kiezen? Leren of stoffen bank? Deze laatste vraag is vaak de bron van intense reflectie. Daarom volgen hier enkele tips om u te helpen kiezen.

Leren of stoffen bank: de selectiecriteria

De bekleding van een bank is belangrijk omdat het de bank zijn identiteit geeft en ook speelt met de kwaliteit van het comfort. De coating die natuurlijk ook afhangt van de individuele smaak. Er moet echter rekening worden gehouden met enkele criteria die overeenkomen met zeer specifieke situaties. Als je bijvoorbeeld kleine kinderen of huisdieren hebt, is het waarschijnlijk het belangrijkste om te kiezen voor een bank met stevige bekleding, die gemakkelijk te onderhouden is. Het voordeel is ook om een ​​bank te kiezen die je gemoedsrust geeft. Het zou zonde zijn als je hem elke dag moet schoonmaken of afdekken met een lelijke doorzichtige plastic hoes.

Leren of stoffen bank: de leren bank

De bank in leer, of in synderme, een materiaal gemaakt van restjes leer, heeft voor hem een ​​zeker aanzien.  Leer, wat dus een uitstekend esthetisch figuur is, maar dat ook andere voordelen heeft. Zo zal een goed onderhouden leer goed verouderen, zelfs na verloop van tijd verbeteren en een prachtig patina krijgen. Bovendien neemt leer, in tegenstelling tot stof, geen stof of dierenhaar op. De geuren ook niet. Het beste van alles: huisstofmijten hebben geen bijzondere affiniteit met leer. Dat maakt het de ideale kandidaat voor mensen met allergieën. De leren bank die ook nog eens comfortabel weet te zitten. Leer daarentegen heeft een minimum aan onderhoud en verzorging nodig.

Leren of stoffen bank: de stoffen bank

Meer populair, vooral vanwege de over het algemeen meer betaalbare prijs, is de stoffen bank verkrijgbaar in verschillende modellen. De huidige trend is fluweel. Er zijn ook veel stoffen banken in Scandinavische stijl, met mooie houten poten, in Zen-vormen. De stof die een aantal voordelen heeft. Allereerst is het onderhoud ervan heel eenvoudig. Zeker als het een bank is met afneembare hoes. Een vlek ? We verwijderen de hoes, we maken een machine en voila, je bank heeft al zijn pracht teruggekregen. Een goede leren bank pluist ook niet en kan worden behandeld om allergieën te voorkomen. Het feit dat er veel verschillende modellen zijn, in alle kleuren en vormen, maakt het ook mogelijk om echt geluk te vinden en laat alle durf toe. De fervente verdedigers van de stoffen zitbank benadrukken ook het comfortabele en warme aspect.

Dus wat te kiezen? Uiteindelijk lijkt de leren bank net zoveel voordelen te hebben als de stoffen bank. Het is aan jou om tussen de twee te kiezen, afhankelijk van je smaak en je behoeften. Eén ding is in ieder geval zeker: de ideale bank bestaat!

Tranda Meubelen
Logo