Kinderkamers inrichten voor meisjes: inrichtingsideeën & inspiratie

Meisje of jongen? Of misschien allebei? De meeste ouders weten voordat ze worden geboren of het kind een jongen of een meisje zal zijn. Vol verwachting staat vooraf de perfecte baby- en kinderkamer gepland. Wellicht is het kind nu de babykamer ontgroeid en wil de kamer graag een opknapbeurt, in ieder geval ben je hier aan het goede adres!

Bij deze inrichting serie draait alles om de inrichting van de kinderkamer, of het nu een jongenskamer, een meisjeskamer of een neutrale kinderkamer moet zijn. Het begint met de droom van elke moeder, want moeders hebben vaak veel plezier bij het opzetten van een roze of roze meisjesdroom. Dus laten we beginnen met de serie: Kinderkamers inrichten voor meisjes: inrichtingsideeën & inspiratie voor de roze droom van een kinderkamer. Veel plezier!

De meisjeskamer: voorbereidingen & eerste stappen

Het ontwerpen van een meisjeskamer is relatief eenvoudig, maar er zijn enkele valkuilen en fouten die moeten worden vermeden. Omdat je met veel verwachting voor het kleine meisje alles meteen wilt geven. Veel decoraties, knuffels, foto’s, kussens, meubels – misschien alles in roze? Dan kan het snel gebeuren dat de kamer er te rommelig uitziet. Zelfs als de babykamer een meisjesdroom van een kamer moet worden omdat je dochter nu te groot is geworden, zijn de eerste stappen erg belangrijk. Want “gewoon alles roze en goed schilderen” werkt hier ook niet. Het is daarom belangrijk om voldoende tijd te investeren in de voorbereiding!

Maak een lijst van wat uw dochter nodig heeft. Het juiste bed in de juiste maat voor de leeftijd vormt het middelpunt van de kinderkamer en vormt de basis voor een goede en rustgevende slaap. Als je dochter al naar school gaat, heeft ze zeker een bureau en een draaistoel nodig, evenals voldoende opbergruimte voor schoolkleding en schooltassen. Bovendien moet in elke kamer opbergruimte voor kleding en speelgoed worden gecreëerd, dus voeg een kledingkast en ladekasten toe aan je lijst. Maar wat natuurlijk het belangrijkste is in een kinderkamer, zijn veel speelmogelijkheden en deze moeten goed worden gepland.

Het kleurenschema

Meisjes houden van de kleuren roze, roze en paars. Dat weet iedereen, de kleur roze staat voor vrouwelijkheid en onschuld en is daarom ideaal voor meisjeskamers. Daarnaast kan de kleur roze agressie verminderen. Een lichtpaarse of een mooie lavendel tint is ook geschikt voor de kinderkamer van het meisje, omdat de kleur een positief effect kan hebben op de diepe slaap en net als blauw helpt bij het inslapen. Sterke kleuren zoals roze of violet moeten echter spaarzaam worden gebruikt, anders kunnen ze snel overweldigend worden. Kies dus beter voor zachte roze en paarse tinten en beperk je misschien tot een enkele muur of details. De rest van de kamer kan het beste in het wit of in gezellig beige worden bewaard.

Welke materialen zijn handig voor de kinderkamer?

Bij het inrichten van een kinderkamer denken ouders vaak aan plaatjes van geverfd behang en scherpe hoeken. De ergste scenario’s komen, maar met een klein fluitje kunnen ze gewoon weggeblazen worden! Let er bij het kopen van kinderkamer meubilair en decoraties op dat de materialen krasvast en ongevoelig zijn voor vloeistoffen. Sommige houtsoorten, zoals acaciahout, kunststof of aluminium, zijn hier het meest geschikt. Voor kleinere kinderen mogen ze natuurlijk geen scherpe hoeken hebben. Let ook op verwijderbare kleine onderdelen, zodat ze niet kunnen worden ingeslikt. Zorg er ook voor dat de materialen gemakkelijk schoon te maken zijn en met een vochtige doek kunnen worden afgeveegd. Een hoogpolig tapijt is bijvoorbeeld niet geschikt in kinderkamers, omdat het moeilijk schoon te maken is als er een glaasje sinaasappelsap of iets dergelijks overheen valt. Kies hier voor laminaat, dat is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek!

Kinderkamer meubels voor meisjes

Het middelpunt van de kinderkamer is natuurlijk het bed. Het moet precies goed zijn voor het kind en zijn leeftijd en zo comfortabel dat inslapen en inslapen geen probleem is. Is er nu een keuze tussen een normaal bed, een babybedje of misschien zelfs een hoogslaper of speelbed? Normale bedden hebben minder ruimte nodig, terwijl hoogslapers en speelbedden een bepaalde speelruimte bieden, die dan minder in de rest van de kamer hoeft te worden opgesteld. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hoogslaper met glijbaan en een speel- en knuffelhoek direct onder het bed? Hoogslapers of tweepersoonsbedden zijn ook beschikbaar voor tweelingen als ze samen in één kamer slapen. Zorg ervoor dat ook voor uw kinderen de perfecte matras beschikbaar is. Bekijk dan onze matrasgids!

Een kinderkamer heeft ook veel opbergruimte nodig. Kinderen hebben meestal veel kleding omdat ze snel uit oudere kleding groeien. Je hebt opbergruimte nodig voor knuffels, bordspellen, speelgoed en nog veel meer. Creëer vanaf het begin voldoende opbergruimte zodat je achteraf niet hoeft in te bouwen en al het speelgoed niet op de grond blijft hangen.

Als je dochter al naar school gaat, heeft ze zeker een bureau en een draaistoel nodig, evenals de juiste studieverlichting. Ook met onze kinderen moeten we ervoor zorgen dat ze gezond en ergonomisch aan hun schoolwerk werken. In het beste geval betekent dit dat u een in hoogte verstelbaar bureau en een ergonomische draaistoel nodig heeft.

Als het gaat om het ontwerpen van kinderkamer meubels, raden we u aan om voor tijdloze en klassieke meubels te kiezen. Meisjes houden van roze en roze, maar deze kleur kan ook met muurverf en bijvoorbeeld decoraties de kamer in worden gehaald. Meubels zijn duurder dan decoratie of het opnieuw schilderen van een muur, dus u moet uw meubelkleuren beperken tot heldere kleuren zoals beige, wit en lichtgrijs. Lichtbruine tinten, zoals natuurlijke houtkleuren, zijn natuurlijk ook mooi!

Vergeet de versiering niet, ook niet met de kinderen!

Decoratie is ook belangrijk in kinderkamers, ik zou zeggen juist in kinderkamers! Decoratie maakt van een kamer een oase van welzijn en brengt een fijne sfeer in huis. Zoals hierboven vermeld, moet u heldere kleuren gebruiken voor de kleuren van de kinderkamer meubels. Als het op decoratie aankomt, komt de droom van het roze of paarse meisje om de hoek kijken. Als het om decoratie gaat, kun je echt stoom afblazen als het om roze, paars en roze gaat. Hier is bijvoorbeeld een klein tapijt ideaal. U kunt het gebruiken om een ​​lees- en gezellige hoek voor te bereiden. Er zijn dan veel kussens, grote en kleine, knusse dekens en knuffels. Ook in de kinderkamer is de juiste verlichting belangrijk. Er zijn veel mooie lampen en lampjes met leuke motieven voor kinderen, maar natuurlijk past een lichtketting ook heerlijk in een gezellig hoekje. Slaaplampen of lampen die sterren op het plafond projecteren zijn hier ook perfect. Let hier op kleine onderdelen! Voilá, de perfecte prinsessenhoek voor je prinses!

Geef ruimte

Absoluut belangrijk voor een kinderkamer van elke leeftijd: geef ruimte om te spelen! Zorg ervoor dat u de kamer indient op basis van de hobby’s en behoeften van uw kind. Meisjes houden vaak van paarden, prinsessen en schattige dieren. Jongens daarentegen geven de voorkeur aan piraten, ridders en co. Je kunt een heel eenvoudige speelruimte creëren als je vanaf het begin een speelbed kiest. Wil je een glijbaan of een kleine klimwand in en uit bed? Een ladder of een geheime speelruimte onder het bed, omsloten door gordijnen? Laat hier je fantasie de vrije loop en haal het innerlijke kind in jou weer naar boven. Waar zou je in het verleden blij mee zijn geweest?

Meisjeskamer: gebrekkige inrichting

In de meisjeskamer, of in de kinderkamer in het algemeen, kun je ook enkele inrichtingsfouten maken. Let daarom altijd op de volgende punten:

1. Kinderkamers vragen veel opbergruimte. Om de meisjeskamer zo ruimtebesparend mogelijk in te richten, zodat er meer ruimte is voor een speelplek, maken ouders vaak de fout om de opbergruimte buiten het bereik van het kind te plaatsen. Hoge planken brengen het risico met zich mee dat het kind, altijd afhankelijk van hulp, bijvoorbeeld een stoel neemt om bij het gewenste speelgoed te komen en daarbij zichzelf kan verwonden. Zorg er dus voor dat de opbergruimte zich altijd op ooghoogte van het kind of lager bevindt.
2. Ook vaste plekken voor kinderspeelgoed zijn essentieel. Als ouders de fout maken dat het speelgoed geen vaste plek krijgt toegewezen, vind je al snel speelgoed en knuffels in alle mogelijke kamers bij elkaar. Chaos is hier dus onvermijdelijk!
3. Inrichtingsfouten in meisje nummer 3: Niet helemaal precies voor de themawereld en meerdere keren met het kind gepraat over het thema van de kamer! Als je een themakamer wilt inrichten, moet je hier zeker op letten. Kinderen komen heel snel tot een besluit, ook als het gaat om hun favoriete Disney-personage of hun droombaan. Dus als je het thema van de kinderkamer niet elk half jaar opnieuw wilt ontwerpen, moet je dit van tevoren verduidelijken.
4. Mijn kind heeft geen bureau nodig! Oh nee! Schoolkinderen moeten ook de eettafel, de salontafel en hun eigen bureau scheiden. De misvatting dat kinderen geen echte plek nodig hebben voor “dat beetje huiswerk” is wijdverbreid, maar helaas verkeerd! Dus ga je gang en koop je bureau.

CHECKLIST: De absolute meisjesdroom – Hiermee maak je alle meisjes blij!

Om ons blogartikel voor meisjeskamers nog duidelijker te maken, is hier een kleine checklist voor de perfect uitgeruste meisjeskamer:

Je hebt voor de kinderkamer droom van het meisje nodig:

Een passend bed
Genoeg opbergruimte
Een bureau en een draaistoel voor schoolkinderen
De juiste verlichting voor een behaaglijke sfeer
Absoluut prinsessen, poppen en eenhoorns 😉
De kleuren roze, roze of paars in de decoratie
Bloemen
Fairy lichten
Op hobby gebaseerde decoratie

 

Tranda Meubelen
Logo