Licht tegen inbraak: effectieve tips voor inbraakbeveiliging door middel van verlichting

We hebben altijd ontdekt dat licht een echt wonderwapen is. Ja, licht kan zelfs beschermen tegen inbraak en kan inbrekers op de vlucht slaan! Je gelooft ons niet Lees dan voor uzelf: ongeveer 60% van de inbraken vindt plaats in de avond en in de schemering. Effectieve beveiligingstechnologie is vereist tussen 21.00 uur en 06.00 uur. Omdat ongenode gasten zich in het donker snel in veiligheid wiegen, omdat ze de neiging hebben om niet herkend te worden en objecten te stelen op dit moment dan overdag. Bij juist en gericht gebruik van licht zoekt de ene of de andere inbreker echter snel de afstand.

Stijlvol licht is niet alleen mooi om naar te kijken, maar kan ook dienen als een effectief afschrikmiddel voor dieven in uw eigen huis. Zowel in de zomer als in het donkere seizoen is het bijzonder belangrijk om ervoor te zorgen dat uw woning voorzien is van inbraakbeveiliging. Lampen met bewegingsdetectoren, een alarmsysteem voor het huis en algemene beveiligingstechniek zijn de eerste keuze als het gaat om ideale inbraakbeveiliging. Wat er echt toe doet, welke beveiligingssystemen logisch zijn, wat al het plezier kost en wat de 1 × 1 van inbraakbeveiliging door licht is – dat vertellen we je vandaag in het meubel blog!

Beveiligingstechniek: goedkope inbraakbeveiliging door licht

Hoe dichterbij de donkere seizoenen komen, hoe meer we je aanraden om naar je huis te kijken vanuit het perspectief van een vreemde of een potentiële dief. Op deze manier kunt u snel mogelijke zwakke punten ontdekken. Heeft u een paar donkere hoekjes in de tuin? Is het pad om het huis echt goed verlicht? Is de voordeur of patiodeur beveiligd met een bewegingsmelder? Hoe groter uw eigendom en hoe minder licht u tot nu toe heeft gebruikt, hoe groter de kans dat inbrekers zich schuilhouden.

Uiteraard dient u ook alle toegangsroutes, trappen en het entreegebied rondom de voordeur te beveiligen met behulp van licht. Omdat uw verlichting vaak brandt (eigenlijk elke avond), raden wij u aan om energiebesparende LED lampen en -verlichting te gebruiken. Solarlampen zijn ook geschikt voor gebruik in de tuin. Deze zijn zelfs extreem flexibel in te zetten, want ze veroorzaken geen wirwar van kabels en zetten zonne-energie om in licht! De verlichtingsduur van lampen op zonne-energie is echter aanzienlijk korter dan die van conventionele buitenlampen. Deze twee opties zijn goed betaalbaar, dus je kunt ze goed met elkaar combineren.

Renkforce 4016139070186 Flush mount PIR motion detector 160 ° Relay White IP20

13,00
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Laat nooit meer onnodig het licht branden met deze inbouw- bewegingsmelder van Renkforce!Een veel gehoord probleem is dat het licht onnodig aan blijft. Dit zorgt niet alleen voor onnodige stroomkosten, het is ook nog eens slecht voor het milieu. Bovendien is het erg onhandig als u beide handen vol heeft, terwijl u ook nog de lamp aan moet doen. Deze inbouw-bewegingsmelder van Renkforce biedt uitkomst. Vervang snel en eenvoudig uw bestaande lichtschakelaar door deze bewegingsdetector. Zo laat u uw lamp aangaan bij beweging, dus zodra u de ruimte binnenkomt. Dat is handig voor in de toiletruimte, maar ook voor in de gang, schuur en/of bij de trap. En bij een lange gang is er ook geen probleem. Plaats meerdere van deze melders en u loopt de gang zonder moeite door. Hygiënisch, comfortabel, veilig en natuurlijk energiebesparend!Stel zelf in hoe lang uw lamp blijft brandenDe melder detecteert bewegingen binnen een straal van 9 meter. Vervolgens schakelt hij uw aangesloten lamp aan, gedurende de door u ingestelde tijdsperiode. Stel de tijd zelf in tussen 10 seconden en 7 minuten. Het is aan te raden om de melder op een hoogte tussen 1,0 en 1,8 meter te plaatsen, zo heeft u het grootste bereik. Afhankelijk van de montageplek (bijv. trapopgangen) is natuurlijk ook een andere montagehoogte mogelijk.PIR-sensor detecteert meer dan alleen bewegingDeze inbouw-bewegingsmelder is uitgerust met een zogeheten PIR-sensor. Deze sensor reageert op temperatuurschommelingen in het detectiegebied. Komt bijvoorbeeld een persoon of huisdier in het detectiegebied, dan registreert de melder dat deze een andere temperatuur heeft dan de achtergrondtemperatuur. Zo zal hij bijvoorbeeld niet reageren als een gordijn beweegt door de wind.Detectiehoek naar wens instelbaarDe horizontale detectiehoek van de bewegingsmelder bedraagt 160°. De verticale detectiehoek bedraagt 120°. Wilt u dat de melder een kleiner gebied detecteert, pas dan eenvoudig de detectiehoek naar wens aan door over de gebogen sensorlens bijvoorbeeld een stukje wit isolatietape te plakken.

KlikAanKlikUit Draadloze Bewegingsmelder - APIR-2150

24,95 38,99
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Tip: Maak je set compleet door bij deze zender ook één of meerdere ontvangers te kopen, zo kun je makkelijk je apparaten of verlichting draadloos schakelen. Bekijk alle ontvangers!Draadloze bediening van jouw verlichting of apparaten. Met behulp van de KlikAanKlikUit’s waterdichte draadloze bewegingsmelder voor buiten, kun je automatisch jouw KlikAanKlikUit ontvangers activeren wanneer beweging wordt gedetecteerd. Plug & Go:De draadloze bewegingsmelder kan binnen en buiten worden geplaatst zonder bedrading of hoogspanning, omdat de zender op batterijen werkt. Installeer het waar je maar wilt en verbindt de KlikAanKlikUit ontvanger met de schakelaar. Ook kun je aangeven op welke tijdstippen je wilt dat het geactiveerd is. Wanneer de melder stopt met het zenden van een signaal naar de ontvanger wordt deze uitgeschakeld. Je kunt nu jouw verlichting of deurbellen activeren wanneer beweging wordt gedetecteerd waar dan ook in jouw huis. Upgrade jouw KlikAanKlikUit Systeem:KlikAanKlikUit producten kunnen op verschillende manieren gecombineerd worden. De ontvangers kunnen op zes verschillende KlikAanKlikUit zenders worden aangesloten: bijv. met wandschakelaars, bewegingssensoren en een internet controle station waarmee je jouw verlichting kunt bedienen met je smartphone of tablet. De afstandsbediening werkt ook voor alle andere KlikAanKlikUit ontvangers: bijv. Schakelaars, dimmers, rolluiken, zonwering, draadloze deurbellen, enz.Kenmerken Draadloze Bewegingsmelder:Eenvoudige installatie.Compact en strak design: past bij elk interieur buiten.Detectie hoek: 20 ° tot 110 °.Draadloos bereik: tot 30 m binnenshuis (zelfs door muren), buitenshuis tot 70 meter.Nederlands ontwerp: voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsnormen.Voeding: 2x 1.5V AAA batterij (niet inbegrepen).Waterdichtheid IP64.Stuurt radio signalen op 433,92 MHz.Compatibel met alle KlikAanKlikUit zenders en ontvangersInhoud van de verpakking:APIR-2150 draadloze buiten bewegingssensor Twee sensor coversGebruiksaanwijzing

KlikAanKlikUit Draadloze Bewegingsmelder voor Binnen - AWST-6000

25,99 38,99
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Tip: Maak je set compleet door bij deze zender ook één of meerdere ontvangers te kopen, zo kun je makkelijk je apparaten of verlichting draadloos schakelen. Bekijk alle ontvangers!Draadloze bediening van jouw verlichting of apparaten. Met behulp van de KlikAanKlikUit draadloze bewegingsmelder voor binnen kun je automatisch jouw KlikAanKlikUit ontvangers activeren wanneer beweging wordt gedetecteerd.Plug & Go:De draadloze buiten bewegingsmelder kan overal binnen worden geplaatst zonder bedrading of hoogspanning, omdat de zender op batterijen werkt. Installeer het waar je maar wilt en verbindt de KlikAanKlikUit ontvanger met de schakelaar. Ook kun je aangeven op welke tijdstippen je wilt dat het geactiveerd is. Wanneer de sensor stopt met het zenden van een signaal naar de ontvanger wordt deze uitgeschakeld. Je kunt nu jouw verlichting of deurbellen activeren wanneer beweging wordt gedetecteerd waar dan ook in jouw huis. Compact en helder design:Helder design: de bewegingsmelder past perfect bij jouw interieur, dankzij het compacte en strakke design. En omdat het signaal zelfs door vloeren, wanden en deuren gaat, kan de ontvanger ook uit het zicht worden aangesloten.Upgrade jouw KlikAanKlikUit Systeem:KlikAanKlikUit producten kunnen op verschillende manieren gecombineerd worden. De ontvangers kunnen op zes verschillende KlikAanKlikUit zenders worden aangesloten: bijv. met wandschakelaars, bewegingssensoren en een internet controle station waarmee je jouw verlichting kunt bedienen met uw smartphone of tablet.De afstandsbediening werkt ook voor alle andere KlikAanKlikUit ontvangers: bijv. Schakelaars, dimmers, rolluiken, zonwering, draadloze deurbellen, enz.Kenmerken Draadloze Bewegingsmelder voor binnen:Eenvoudige installatie.Compact en strak design: past bij elk interieur.Detectie hoek: 20 ° tot 80 °.Draadloos bereik: tot 30 m binnenshuis (zelfs door muren).Nederlands ontwerp: voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsnormen.Voeding: 2x 1.5V AAA batterij (niet inbegrepen).Stuurt radio signalen op 433,92 MHz. Compatibel met alle KlikAanKlikUit zenders en ontvangers.Inhoud van de verpakking:AWST-6000 draadloze bewegingsmelderTwee sensor coversGebruiksaanwijzing

ELRO LP1520 Bewegingsmelder – geschikt voor buiten- 200° - Wit

32,99
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Met de ELRO LP1520 Bewegingsmelder zorg je ervoor dat je verlichting automatisch aanspringt zodra iemand de ruimte of tuin betreedt. Omdat de bewegingsmelder waterdicht is kun je hem zowel binnen als buiten gebruiken. Bovendien kun je dit model aan de muur én het plafond bevestigen. De ELRO LP1520 bewegingsmelder is een handige, energiezuinige oplossing voor iedere schuur, kelder, gang, inloopkast of tuin.
Uitgebreide functies
Op de ELRO LP1520 bewegingsmelder kun je de lichtgevoeligheid instellen. Met andere woorden kun je aangeven hoe donker of licht het moet zijn voordat de bewegingsmelder je verlichting gaat schakelen. Tevens kun je instellen hoe lang de bewegingsmelder de verlichting aan moet schakelen (8sec tot 8min). Verder heeft de bewegingsmelder een detectiebereik tot 12 meter en een detectiehoek van maar liefst 200°. De kop is draaibaar voor extra flexibiliteit.
Belangrijkste Eigenschappen

Detectiehoek: 200°
Detectiebereik: tot 12m
IP44 waterdicht
Schakeltijd aan instelbaar 8sec tot 8min
Schakelcapaciteit 1Kw (400W fluorescent)
Instelbaar lux level (30-200 lux)

Inhoud van de verpakking

ELRO LP1520 Bewegingsmelder
Montagemateriaal
Handleiding

Installatie
Het installeren van deze ELRO Bewegingsmelder is erg eenvoudig. Je sluit de 3 draden (fasedraad, aardedraad en 0-draad) aan op de bewegingsmelder en schroeft vervolgens de bewegingsmelder met het meegeleverde bevestigingsmateriaal aan je muur of plafond. In de meegeleverde handleiding staat dit proces uitgebreid beschreven

Nince Wandlamp Set van 2 - 12W - Geschikt voor Binnen/Buiten - Industrieel Modern

41,99
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Aluminium

B.K.Licht Volans LED Buitenlamp - wandlamp - incl. 2x 5W GU10 lampen - Voor buiten - Zwart - IP44

20,99
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Metaal

Philips myGarden June Wandlamp met sensor - E27 - 12W - Antraciet

33,14
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Aluminium

ElectroGoods Solar Buitenlamp met Bewegingssensor - Tuinverlichting - 100 LED - 360° Roteerbaar - Zeer veel Licht!

29,95
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Kunststof

Discrete verlichting: licht tegen inbraak

Je hebt niet veel licht nodig om je huis in de schijnwerpers te zetten. Langdurige verlichting met wandlampen, tuinpad verlichting en nog veel meer kan niet alleen de veiligheid garanderen, maar uw eigendom ook op een stijlvolle manier presenteren. Maar houd er rekening mee dat alle verlichting – vooral buiten – zijn grenzen heeft. Te fel en te sterk licht is absoluut misplaatst als het de rust van uw buren verstoort. Paden en voordeuren wil je immers alleen met licht beveiligen en niet grof verlichten! Over het algemeen kunt u zich herinneren dat te felle lampen u niet meer bescherming bieden dan discrete en bewust geplaatste verlichting. Online vindt u trouwens een groot assortiment inbraakwerende lampen!

Installeer de bewegingsmelder correct

Bewegingsmelders zijn een ideale aanvulling op uw inbraakbeveiliging met licht. Er zijn nu zelfs bewegingsmelders met alarm. Deze schakelen niet alleen het licht in, maar activeren ook – zoals de naam al doet vermoeden – een alarm. Meestal zijn de conventionele modellen echter voldoende om inbrekers op de vlucht te jagen!

Bij het gebruik van de kleine helpers is het vooral belangrijk dat ze van hoge kwaliteit zijn. Idealiter reageert de bewegingsmelder gevoelig op bewegingen in de buurt van het licht, maar start hij niet altijd zodra de buurkat voorbij rent. Als het licht constant aan is, reageren we minder vaak en heeft de inbreker het gemakkelijker!

Online hebben wij voor u talrijke modellen in ons repertoire die zijn voorzien van selectieve alarmonderdrukking. In gewone taal betekent dit dat deze lichten alleen reageren als een levend wezen een bepaalde “lichaamsgrootte” heeft. Katten en co zijn daarom handig weggelaten.

Onze tip voor montage: benader de zaak met twee personen. Uitgebreide testen zijn essentieel tijdens de montage zodat de inbraakbeveiliging met licht later goed werkt! Een persoon moet het licht met de bewegingsdetector op de gewenste locatie redelijk hoog installeren, waar het niet gemakkelijk kan worden blootgesteld en vernietigd door dieven. De tweede persoon in de groep moet dan de controle uitvoeren en kijken of de lamp correct is uitgelijnd. Omdat een perfecte uitlijning het allerbelangrijkste is voor bewegingsdetectoren! Is het gewenste gebied volledig bedekt? Start de armatuur nog als de straal een bepaalde grootte bereikt? Reageert de detector zowel vanaf de voorkant als vanaf de zijkant naderen? Is dit niet het geval, dan kunt u direct ingrijpen en het licht of de detector opnieuw uitlijnen.

Inbraakbeveiliging met lampen: timers als kleine helpers

Een leegstaand appartement nodigt vooral dieven en inbrekers uit. Vooral in de donkere seizoenen is het voor oplettende toeschouwers kinderspel om te zien waar iemand thuis is en waar niet als de lichten regelmatig worden uitgeschakeld. Een timer is een absolute must-have voor je eigen lichtalarmsysteem. Omdat je in je appartement veel kunt doen om ongenode gasten weg te houden.

Een timer als aanvulling op de inbraakbeveiliging met licht is zeker een verstandige aanschaf als u veel onderweg bent. Hij wordt meestal gewoon tussen het stopcontact en uw lamp gestoken en naar wens geprogrammeerd. Installatie is kinderspel, snel en eenvoudig te installeren. Het enige dat u hoeft te doen, is de gewenste tijd en datum – handmatig of digitaal op een display – op uw horloge instellen. “Met een getimede lamp kun je gemakkelijk doen alsof je thuis bent. Stel gewoon een bepaalde tijd in waarop uw lamp automatisch wordt in- en uitgeschakeld.

Onze tip voor inbraakbeveiliging door licht: stel uw lampen niet elke dag op dezelfde tijden in, maar varieer de kamers en tijden een beetje. Dat verwart en maakt potentiële dieven onrustig! Als de klok altijd op hetzelfde tijdstip staat en de verlichting altijd op hetzelfde moment aan gaat, wordt dit snel merkbaar!

Licht voor grote oppervlakken en heggen

U hebt meestal geen direct controlesysteem voor gazons nodig. Maar voor grote oppervlakken, de gevel van het huis of uw heggen zijn kleine en vooral compacte LED-schijnwerpers bijzonder geschikt. Heggen kunt u het beste selectief verlichten. Zo heeft u altijd grote delen van uw buitenruimte in het zicht, zijn er geen “donkere” schuilplaatsen voor dieven en worden uw buren ook niet gestoord. Uiteraard moeten uw lampen voor buiten beslist een hoge beschermingsklasse hebben. Een IP 65 is hier bijzonder geschikt, omdat deze niet kan worden beschadigd door sneeuw of regen.

Wat dacht u van een aangename lichtkleur tussen 3000 en 4500 Kelvin voor uw buitenoppervlakken? Hierdoor heb je niet alleen een gezellige lichtinval in de tuin, maar ook een ideale en kostenbesparende bescherming tegen inbraak! LED’s zijn ook energiebesparende en duurzame metgezellen voor uw beveiligingstechnologie, omdat ze maar liefst 30 jaar oplichten!

Inbraakbeveiliging: licht voor paden en entrees

Een zelfschakelende lamp met ingebouwde bewegingsmelder is zeker geschikt voor veilige paden en je entree. Omdat vanuit energetisch oogpunt, waarom zou elk pad rond het huis constant verlicht moeten zijn? Voor inbraakbeveiliging met licht is het volkomen voldoende als u uw licht laat inschakelen zodra iemand nadert – anders niet!

Wij raden zeker aan om voor boven de deur een lamp met ingebouwde bewegingsmelder te installeren. Niet alleen als “alarmsysteem” door middel van licht, maar ook om praktische redenen zodat jij en je gasten snel het sleutelgat kunnen vinden. U kunt sommige modellen zelfs achteraf uitrusten met een bewegingsdetector.

Inbraakbeveiliging door licht op de gevel

Er zijn nogal wat plekken in huis waar inbrekers zich kunnen verstoppen. Monteer daarom direct op de gevel van uw huis een lamp die het beste reageert op bewegingen en zo optimale bescherming biedt. Hoe feller het huis verlicht is, hoe meer jij en je buren mensen naar elkaar zullen zien naderen. De verlichting aan de gevel is een prima bescherming tegen inbraak, want het biedt vreemden geen “rustig” plekje!

Licht alleen is niet genoeg

Met licht kun je inbrekers natuurlijk niet 100 procent afschrikken. Oplettende buren, bewakingscamera’s, inbraakwerende deuren en ramen en andere middelen om bijvoorbeeld uw afwezigheid te verdoezelen, zijn net zo waardevol in goud en moeten indien nodig ook worden gebruikt. U moet er ook altijd voor zorgen dat alle deuren en ramen op slot zijn zodra u of uw gezin het huis verlaat. Mocht dit niet het geval zijn, dan herkennen indringers dergelijke zwakke punten snel en slaan ze graag spontaan toe. In het trio van bewegingsdetectoren, alarmsystemen en raambeveiliging neemt de beveiliging vele malen toe en moet daarom worden uitgebuit.

Onze tip: Als je lampen zijn gekoppeld aan een timer en je licht ’s avonds altijd aan gaat, is dit geenszins een garantie dat er geen dieven binnenkomen. Omdat bijvoorbeeld een uitpuilende brievenbus meestal een teken is dat er niemand thuis is. Vraag uw buren bij de eerstvolgende gelegenheid of ze ze regelmatig kunnen legen. In ruil daarvoor kunt u binnenkort voor de kat van de buren zorgen of de bloemen water geven!

Inbraakbeveiliging met licht: kostenfactor

Zoals we al hebben laten zien, hoeft inbraakbeveiliging met licht niet duur te zijn. Als starterspakket raden we aan:

Praktische tuinpadverlichting voor alle paden vanaf € 20, -.
Een lampje voor de voordeur met bewegingsmelder bijvoorbeeld vanaf € 40, -.
Maar ook stijlvolle wandlampen voor aan de gevel vanaf ongeveer € 80, -!
Voor grotere gazons en struiken zou je subtiele spotjes kunnen gebruiken vanaf 40 €.
U kunt goedkope tijdschakelaars zeer voordelig kopen vanaf ongeveer 6 €!

Verdere tips voor optimale inbraakbeveiliging:

Hondenalarmsysteem

Het hondenalarmsysteem is een ideaal afschrikmiddel voor alle indringers. De elektronische waakhond detecteert bewegingen door deuren, betonnen en glazen wanden tot 3,5 meter en begint te blaffen. Hier kunt u zowel het volume als het alarmtype en bereik instellen. Bij luid geblaf denkt de inbreker gegarandeerd twee keer na of hij echt je huis of appartement binnen moet durven komen. Het hondenalarmsysteem is verkrijgbaar vanaf ongeveer 50 euro.

Algemeen alarmsysteem

Een algemeen alarmsysteem of een bewakingssysteem is natuurlijk altijd aan te raden. Wij raden u echter aan om het alarmsysteem of het gehele alarmsysteem door experts te laten installeren om fouten te voorkomen en om hoogwaardige beveiligingstechniek aan te schaffen. Een algemeen monitoringsysteem is beschikbaar vanaf ongeveer 1000 euro.

Deur- en raambeveiliging

Als je gewoon je ramen en deuren sluit, is dat meestal niet genoeg. Speel altijd op veilig en doe uw voordeur op slot. Als de voordeur niet goed gesloten is, hebben inbrekers niet alleen een gemakkelijke klus, maar kunnen er bij twijfel zelfs problemen ontstaan ​​met de verzekering. Daarnaast zorgen gesloten rolluiken voor meer bescherming tegen inbraak. Sluit de luiken echter niet helemaal, maar pas halverwege zodat uw lamp toch effectief kan werken tegen inbraak. Kostenfactor: 0 euro.

Houd bagagelabels afgedekt

Zorg er altijd voor dat je bagagelabel met je adres niet zichtbaar is als je op de luchthaven of het treinstation bent. Potentiële inbrekers loeren vaak op luchthavens of treinstations om reizigers op te sporen en zo de respectievelijke adressen te achterhalen. Kostenfactor: 0 euro.

Tranda Meubelen
Logo