Pocketveringmatrassen: precies goed voor mij?

Pocketveringmatrassen zijn de klassiekers onder de matrassen. Iedereen weet dat ze bestaan, maar weet jij ook hoe een pocketveringmatras in elkaar zit? Of hoe verschilt het van een binnenveringsmatras? Voor wie ze geschikt zijn, voor-, nadelen en nog veel meer lees je nu in ons artikel!

Pocketveringmatras: wat is het?

Pocketveringmatrassen zijn de comfortabele doorontwikkeling van de binnenveringsmatrassen. Door zijn structuur wordt het gekenmerkt door een hoge mate van stabiliteit. Het dankt zijn naam aan de stalen veren die in stoffen tassen zijn genaaid. Dankzij zijn goede luchtdoorlaatbaarheid is hij bijzonder allergievriendelijk en heeft hij bovendien een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

Hoe wordt een pocketveringmatras opgebouwd?

Elke afzonderlijke veer is omhuld in stoffen zakken om mogelijk geluid te voorkomen Pocketveringmatrassen zijn bijzonder stabiel, duurzaam en, dankzij de holtes tussen de veren, zeer ademend door hun structuur – wat vooral gunstig is voor mensen met allergieën. Het omhulsel van de veerkern en de koudschuim-overlay over de veren zijn weer omwikkeld met verschillende stoffen. In de regel worden hier katoen, scheerwol, polyester of paardenhaar verwerkt en weer bekleed met een prettige laag katoen voor een aangenaam aangenaam ligcomfort. Bij pocketveringmatrassen moet echter worden opgemerkt dat deze zwaarder en stijver zijn dan bijvoorbeeld koudschuimmatrassen.

Pocketveringkern: wat is het verschil tussen een pocketveringkernmatras en een binnenveringsmatras?

Pocketveringmatrassen behoren tot de zogenaamde binnenveringsmatrassen. In tegenstelling tot conventionele binnenveringsmatrassen zijn de matrassen met pocketveringkern bedekt met een praktische stoffen zak. Samen zorgen deze voor een optimale geluidsisolatie en een perfect resultaat in termen van aanpassingsvermogen aan het lichaam.

Pocketveringmatras of koudschuimmatras?

Veel mensen vragen zich voor het kopen van een matras af, wat beter is: een 7-zone pocketveringmatras of toch liever een koudschuimmatras? Bijgaand treft u een klein overzicht aan van de voor- en nadelen van een matras met pocketveringkern:

Voordelen van de pocketveerkern

Door de ingenaaide en robuuste stoffen zakken kan je niet wegzakken in de matras.
Een slechte houding kan worden voorkomen dankzij de hoge puntelasticiteit. Omdat het lichaam alleen wegzakt waar je het echt nodig hebt. Het slaapcomfort wordt vele malen verhoogd door de perfecte aanpassing aan uw individuele behoeften!

Een pocketveringmatras zorgt voor een geruisloze slaap. De individuele veren die in stoffen zakken zijn gewikkeld, zijn hiervoor verantwoordelijk.
Door de verschillende zones hebben de matrassen een zeer hoog comfort. Op basis van de verschillende diktes van de ingenaaide stoffen zakken en het aantal gebruikte veren, kan de matras worden opgedeeld in verschillende ligvlakken. Dit zorgt voor een fantastische aanpassing aan uw lichaamsdelen.
Ze zorgen voor een aangenaam slaapklimaat, omdat de pocketveringkernen een zeer goede luchtcirculatie mogelijk maken en tegelijkertijd de vorming van vocht en schimmel tegengaan.
Een pocketveringmatras is kwalitatief superieur aan conventionele binnenveringsmatrassen door de verschillende gebruikte materialen. Er zijn ook hoogwaardige merkfabrikanten, die het beste uit een pocketveringmatras halen.
Zowel voor eenvoudige als voor verstelbare lattenbodems kunt u pocketveringmatrassen gebruiken. Dankzij hun stabiele structuur kunnen ze ook zonder verstelbare lattenbodem als stevige basis dienen.

Nadelen van een matras met pocketveringkern

Over het algemeen hebben matrassen met een pocketveringkern geen grote nadelen voor hun gebruiker. Dit maakt ze ook bijzonder populair bij onze klanten.

Bij pocketveringmatrassen leidt alleen een hoog gewicht meestal tot een hoog eigen gewicht. Dit hoeft niet per se een nadeel te zijn. Als u echter wat kwetsbaarder bent en de matras vaak heen en weer wilt bewegen, moet u hiervan op de hoogte zijn.
Ook het kostenpunt speelt voor velen een grote rol. Houd er echter rekening mee dat we veel tijd doorbrengen met slapen in ons leven. Zou deze keer niet comfortabel en ontspannend moeten zijn?

Boxspring Bravo - 180 x 200 - Pocketvering - Stof Antraciet

459,00
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Stof | Type matras: Pocketveringmatras | Maximale belasting: 120 kg

Complete Opbergboxspring 160x200 cm - Pocketvering matrassen - Dreamhouse Ilse - Tweepersoons bed met opbergruimte

829,00
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Stof | Type matras: Pocketveringmatras | Maximale belasting: 130 kg

Pocketveer Matras Comfort 3000 90x200cm - Gemiddeld Comfort - Matrashoes met rits

99,99
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

90 x 200 x 20 cm | ligcomfort: Gemiddeld

Goedkoop Matras 140x200 Pocketvering 7 Zones 20cm

159,99
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

140 x 200 x 20 cm | ligcomfort: Gemiddeld

Matras 90x200 - Pocketvering - Comfort 7 zone Medium/Stevig Pocketveer - Tot 130kg

99,99
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

90 x 200 x 20 cm | ligcomfort: Gemiddeld

Goedkoop Matras 160x200 Pocketvering 7 Zones 20cm

179,99
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

160 x 200 x 20 cm | ligcomfort: Gemiddeld

Bedworld Matras 80x200cm - Matrashoes met rits - Pocketvering - Medium Ligcomfort - Eenpersoons

95,99
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

80 x 200 x 20 cm | ligcomfort: Gemiddeld

Boxspring Basic 160x200 Zwart - Gratis Topmatras

469,00
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Stof | Type matras: Pocketveringmatras | Maximale belasting: 120 kg

Complete bed boxspring zwart incl. topp. 140 x 200

479,00
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

Stof | Type matras: Pocketveringmatras | Maximale belasting: 100 kg

Beddenleeuw Comfort Deluxe Pocketvering Matras (20cm) - 180x200

199,00
Laatste update was op: september 16, 2022 5:56 am

180 x 200 x 20 cm | ligcomfort: Gemiddeld

Wat is beter: koudschuimmatras of pocketveringmatras?

Koudschuimmatrassen en pocketveringmatrassen verschillen fundamenteel, zowel qua structuur als qua gebruikte materialen. Het is daarom moeilijk om de twee soorten matrassen met elkaar te vergelijken. Beide matrassen hebben in principe hun voor- en nadelen. Iedereen heeft andere behoeften aan zijn lichaam. Bij het kopen van een matras hangt het altijd af van wat u waardeert en wat uw individuele behoeften zijn. Ben je meer een ijskoude kat of meer een warmtebeer? Ben je allergisch? Lees onze matrasgids voor nog betere informatie over de verschillende matrassen!

Hoeveel veren heeft een pocketveringmatras?

Dit is altijd afhankelijk van de matrasmaat en de betreffende matrasfabrikant. Over het algemeen worden de veren gespecificeerd door de fabrikanten per m². Voor een optimale puntelasticiteit en een hoog comfortniveau dienen pocketveringmatrassen een verwerkt aantal van minimaal 500 veren te hebben. Als u minder veren heeft, heeft uw matras een lagere kwaliteit.

Tranda Meubelen
Logo